سید خراسانی

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ سید خراسانی خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

محل زندگى امام زمان (ع) کجاست؟



 


جواب: قبل از جواب، لازم است این نکته بیان شود که آیا منظور از غیبت حضرت حجت (ع) غیبت شخصى است، یعنى آن حضرت به گونه‏اى زندگى مى‏کند، هیچ گاه با مردم در تماس نیست و امکان ندارد کسى مکان ایشان را پیدا کند یا اینکه منظور از غیبت امام، غیبت عنوانى است، بدین معنا که حضرت با مردم حشر و نشر دارد با آنان زندگى مى‏کند لکن به گونه ناشناس، او مردم را مى‏شناسد ولى مردم ایشان را نمى‏شناسند. در عین حال مکانى را براى سکونت برگزیده است.



روایاتى که در این مورد وجود دارد چند دسته است.


1. برخى از روایات محل خاصى را تعیین نمى‏کند و جایگاه آن حضرت را در بیابانها و کوهها معرفى مى‏کند.


که از آن جمله حدیثى است که امام (ع) به پسر مهزیار مى‏فرماید: «. پدرم امام حسن (ع) از من پیمان گرفت. و فرمان داد که براى سکونت کوه‏هاى سخت و سرزمینهاى خشک و دور دست را برگزینیم»، (کتاب الغیبه شیخ طوسى صفحه 266 نقل از کتاب چشم به راه مهدى (ع) جمعى از نویسندگان حوزه، ص 350).


2. دسته‏اى روایات است که منطقه خاصى را به عنوان محل سکونت آن حضرت نام مى‏برند.


الف: مدینه طیبه «ابى بصیر مى‏گوید از امام باقر (ع) شنیدم که فرمود: صاحب الزمان را عزلت و غیبتى است. که خوب جایگاهى است مدینه طیبه» ب: کوه رضوى در بعضى از روایات جایگاه آنحضرت را در غیبت صغرى و کبرى کوه رضوى دانسته است.


ج: کوه ذى طوى (جائى است در پیرامون مکه)، (همان).


3. در بعضى از روایات براى آن حضرت جایگاه خاصى را نام نمى‏برد، ولى وى را به عنوان فردى که با مردم حشر و نشر دارد و به گونه ناشناس زندگى مى‏کند معرفى مى‏نماید.


بنابراین بین این روایات تضاد و تنافى نیست و نام بردن مکان خاص با زندگى به شکل ناشناس قابل جمع است و در حال ضرورت و نیاز امرى است طبیعى و موافق با اصل تقیه.


براى آگاهى بیشتر در این زمینه ر. ک شود: 1. چشم به راه مهدى (ع)، جمعى از نویسندگان مجله حوزه 2. دادگستر جهان، ابراهیم امینى.


در پایان سؤالات شما پیرامون امام مهدى (عج) متذکر باید شد: 1. دانستن مکان سکونت حضرت (عج) یا مسئله ازدواج و فرزندان آن حضرت در سعادت آدمى مؤثر نیست.


2. معلوم شدن مکان حضرت و حتى فرزندان و همسران حضرت با فلسفه غیبت منافات دارد پس حکمت غیبت اقتضا مى‏کند که مسئله سکونت، ازدواج و فرزندان حضرت در ابهام باشد.


3. آنچه بر مؤمن لازم است، تلاش در جهت پالایش روحى و فکرى خود براى آمادگى درک فیض حضور آن وجود مبارک است.

 



[ سه شنبه 90/8/24 ] [ 10:23 عصر ] [ سید امین افضلی ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه