به گزارش شفاف، وال استریت ژورنال در گزارشی به قلم فرناز فصیحی ضمن اعتراف به اتحاد مقامات ایران در برابر اتهام آمریکا، مدعی شده است: مقامات ایرانی در نشان دادن عکس العمل در قبال این اتهام با یکدیگر اختلاف دارند، این مسئله نشان دهنده وجود شکاف و اختلاف میان تصمیم گیرندگان سیاستهای کلان در ایران است.
این پایگاه خبری در ادامه با اشاره به ادعای مقامات آمریکا مبنی بر اینکه تمامی گزینهها برای مقابله به مثل با این ایران بر روی میز است، آورده است: از جمله این گزینهها میتوان به حمله نظامی و همچنین تحریم بانک مرکزی ایران اشاره کرد، این در شرایطی است که بانک مرکزی تنها مجرای باقی مانده برای تداوم استحکام مالی حکومت ایران از محل درآمد نفت است.
در ادامه این گزارش به برگزاری جلسه دادگاه منصور ارباب سیار متهم اصلی طرح ترور سفیر عربستان اشاره شده و آمده است: نخستین جلسه دادگاه ایرانی مظنون به تلاش برای ترور سفیر عربستان در آمریکا روز گذشته در منهتن نیویورک در حالی برگزار شد که وی خود را از اتهامات وارده مبرا دانست.
وال استریت ژورنال در بخش دیگری از گزارش خود با بیان اینکه مقامات ارشد ایران با جسارت تمام این اتهامات را رد کرده و ادعاهای آمریکا را به سخره گرفتهاند، آورده است: این در شرایطی است که دیپلماتهای ایرانی پیشنهاد کمک به روند انجام تحقیقات را ارائه کردهاند، اقدامی که نشان دهنده نگرانی آنان از این بابت است که تبعات این اتهام اعلام شده از سوی آمریکا، به مراتب از اتهامات مربوط به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای بسیار بدتر باشد.
در بخش دیگری از این گزارش ادعایی مبنی بر وجود اختلاف جناحی میان مقامات ایران بیان شده و آمده است: اینکه ایران چگونه این اتهامات را پشت سر خواهد گذاشت، تا حدی بستگی به این دارد که آن دسته از مقامات ایران که طرفدار مقابله و موضع گیری تند هستند، در برابر آن دستهای که خواهان در پیش گرفتن دیپلماسی هستند، به پیروزی برسند و یا در برابر آنان شکست بخورند.
این پایگاه خبری در ادامه ادعاهای خود میافزاید: در گذشته مقامات ایران در زمان وجود فشارهای بین المللی اختلافات را کنار میگذاشتند و با یکدیگر متحد میشدند، اینک نیز به نظر میرسد در این داستان همه دست به دست یکدیگر دادهاند.
وال استریت ژورنال در ادامه مدعی وجود مستنداتی برای ادعای خود مبنی بر تناقض گویی مقامات ایران شده و آورده است: نخستین عکس العمل ایران در قبال اتهامات آمریکا در روز 11 اکتبر و از سوی مقامات ارشد این کشور بیان شد که موضع بسیار نرمی بود. اما شش روز بعد دو نفر از مقامات ارشد ایران مواضع جداگانهای را بیان کردند که هر موضع با موضع دیگر کاملا متفاوت بود. پس از این مواضع که مبتنی بر دروغ بودن این اتهامات بود، چند روز بعد مقامات ایرانی اعلام کردند که این طرح توسط اعضای یک گروه اپوزیسیون (منافقین) برنامه ریزی شده است. اما چندی بعد وزیر خارجه ایران در موضعی کاملا متفاوت اعلام کرد که ایران در صورت ارائه مدارک از سوی آمریکا، آنان را به دقت مورد بررسی قرار خواهد داد. این موضع صالحی نشان دهنده تمایل احمدینژاد برای مذاکره با آمریکا بود.
این پایگاه خبری در پایان این گزارش خود مدعی شده است: این اختلاف و تناقض گویی مقامات ایرانی با افزایش فشارهای بین الملی بر ایران در مورد برنامه هسته ایش هم زمان شده است و این در شرایطی است که رییس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل به طور رسمی آمادگی خود را برای آغاز مذاکره با آمریکا اعلام کرد.
[ شنبه 90/8/7 ] [ 11:33 عصر ] [ سید امین افضلی ]