سید خراسانی

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ سید خراسانی خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

عارف کیست

در نمط نهم اشارات جناب شیخ گوید:العرفان مبتد من تفریق و نفض و ترک و رفض ، ممعن فى جمع هو جمع صفات الحق للذات المریده بالصدق منته الى الواحد ثم وقوف
جناب خواجه در شرح آن گوید: (( عارف هنگامى که از خود بگذشت و به حق پیوست ، مى بیند هر قدرت در قدرتش مستغرق است قدرتى که متعلق به جمیع مقدورات است ، و هر علم در علمش مستغرق است علمى که هیچ چیز از او پنهان نیست ، و هر اراده وى مستغرق است است اراده اى که هیچ ممکن از او سرباز نمى زند. بلکه هر وجود و کمال وجود از او صادر است و از جانب وى فائض است . پس در این هنگام حق تعالى بصرش ‍ مى گردد که بدان مى بیند، و سمعش مى گردد که بدان مى شنود، و قدرتش مى گردد که بدان فاعل فعل است ، و علمش مى گردد که بدان مى دند، و وجودش مى گردد که بدان موجود است . پس عارف در این هنگام به حقیقت متخلق به اخلاق الله مى شود ))

چون سلطان وجود در شهود عارف عارى از لباست اوهام مشهود گشت و دید که غیرتش ‍ غیر در جهان نگذاشت لاجرم عین جمله اشیاء شد، تعینات و کثرات را سرابى مى بیند و باطن (( و من الما کل شى حى )) برایش ظهور مى کند که آن حقیقت قاهر بر کل را در همه جا متجلى مى نگرد و نسبت اشیا را به او چون نسبت مقید به مطلق و مشتق به مصدر مشاهده مى کند بلکه واقع را فوق این اصطلاحات مى یابد.
اى بسا که در این اتصال به عالم قدس از این عالم ذاهل شود و از آنچه که در این عالم است غافل گردد و از وى اخلال به تکالیف شرعى سرزند، که به این اخلال گناهکار نباشد، زیرا در این حال غیر مکلف است ، لذا صاحب غلبه عشق از خود آگاه نیست ، آنچه مست مى کند او را گناه نیست .

رشته تسبیحم ار بگسست معذرم بدار  

دستم اندر ساعد ساقى سیمین ساق بود

 

 

 



[ یکشنبه 90/8/1 ] [ 12:6 عصر ] [ سید امین افضلی ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه